Forebyggelse og behandling af urin- og analinkontinens

Mange mænd og kvinder lever med inkontinens, som forringer livskvaliteten. Der kan være mange årsager til at man bliver inkontinent, fx som følge af graviditet og fødsel eller efter operation for prostatacancer.

Både sportsatleter, unge, erhversaktive og ældre kan opleve at blive urin- og/eller analinkontinent, og det kan kræve mod at søge om hjælp.

Ved urininkontinens kan man opleve ufrivillig vandladning ved fx hop, host, løb eller vægtløftning. Man kan også føle det som en pludselig bydende vandladningstrang, hvor man ikke når på toilettet eller at man har mange små vandladninger i løbet af dagen. Det er ikke usædvanligt med en kombination af begge symptomer. 

Analinkontinens er ufrivillig afgang af luft og/eller afføring. Ved analinkontinens kan man fx opleve at have svært ved at holde på afføring, at komme af med afføring eller at mærke afføringstrang.

Fysioterapi er et godt redskab til at håndtere både urin- og analinkontinens med behandlingen rettet mod en bedre hverdag.

Behandling

Formålet med den fysioterapeutisk behandling er bl.a. at forbedre bækkenbundsmusklerne og/eller lukkemusklens funktion samt tarmens tømning. Det kan både dreje sig om at være bedre til at slappe af i bækkenbunden eller til at være bedre til at knibe.

I forbindelse med behandlingen får du tilbudt en undersøgelse af din bækkenbund og din lukkemuskelsfunktion. Dette sker ved en undersøgelse i skeden og/eller endetarmen. Ud fra resultaterne tilrettelægger vi den videre behandling og genoptræning.

Det sker i huset

08. april 2024

Vil du være en del af teamet?

Rødovre Fysioterapi & Sundhedshus søger en selvstændig fysioterapeut (30-37 timer). Vi er en klinik med stor kundetilgang og mange nye projekter i støbeskeen. Senest har vi udvidet med åbningen af Rødovres nye, lokale træningscenter, MUVING. Nu søger vi en fysioterapeut, som vil være en del af vores team på klinikken og som ønsker at bidrage til vores fortsatte udvikling.

Læs mere

18. marts 2024

Spottede du MUVING i Rødovre Lokalnyt?

“Vi er blevet bekræftet i, at sociale fællesskaber er vigtige for folks mentale sundhed. Hvis vi kan kombinere det i et univers, hvor træningen ikke kun er fysisk, men også mentalt og socialt, har man en god cocktail” fortæller indehaver af MUVING, Lasse Voldby Creutzberg til Rødovre Lokal Nyt

Læs mere

01. marts 2024

Udvider med nyt træningscenter!

Endelig kan vi dele den gode nyhed: Teamet bag Rødovre Fysioterapi & Sundhedshus udvider med nyt træningscenter! Kom med, når vi for første gang åbner dørene til MUVING mandag d. 4. marts.

Læs mere

Få direkte besked om vores arrangementer

Vi arbejder hele tiden på at give vores patienter den bedst mulige behandling og viden.

Vi inviterer dig derfor indimellem til spændende foredrag og til arrangementer, hvor du kan blive klogere på din sundhed – fysisk såvel som psykisk. Tilmeld dig her - så bliver du den første, der får besked om vores arrangementer.

Website designet og udviklet af nisted-bruun.dk

Rødovre Fysioterapi
& Sundhedshus

Rødovrevej 251
2610 Rødovre

Find vej på kort

Telefon 36 41 43 19
info@rodovrefys.dk