GLA:D træning for alle med slidgigt i Hovedstaden og omegn ved Rødovre fysioterapi og sundhedshus

GLA:D Hofte/Knæ

Godt Liv med Artrose i Danmark

GLA:D er et uddannelses- og træningsforløb særligt udviklet for mennesker der  har symptomer på artrose/slidgigt i hofter og/eller knæ. Det bygger bl.a. på den nyeste forskning på området og på tilbagemeldinger fra tidligere deltagere og har vist sig effektiv til at mindske smerterne og øge funktionsniveauet hos deltagerne.

Det bærende princip i GLA:D® er hjælp-til-selvhjælp. Målet er, at du efter et GLA:D® forløb har færre smerter og bedre funktion, og at du bedre forstår dine smerter og hvad du selv kan gøre for at have en bedre hverdag.”

For dig der har/Du har måske smerter ved belastninger som at rejse sig fra stolen, gå på trapper, dyrke motion eller bare gå en tur. Måske har du stivhed i hofter eller knæ der begrænser dig i daglige funktioner (som fx tage sokker på eller komme ud og ind af bilen). Du kan deltage på GLA:D hold selvom du ikke har fået taget et røntgenbillede./Det er IKKE en froudsætning for at starte på GLA:D træning at du har fået taget et røntgenbillede.

For dig der gerne vil lære at træne hensigtsmæssigt og lære at tackle smerterne ved træning og fysisk aktivitet og i daglige gøremål.

For dig der vil være stærkere og blive i stand til igen at gøre nogle af de ting du er glad for.

GLA:D forløbet består af:

 • Undersøgelse og udarbejdelse af et personligt træningsprogram tilpasset dit/den enkelte deltagers niveau, smerter, alder mm.
 • Patientuddannelse/teoriforedrag der giver dig viden om artrose, træning og smertehåndtering. Undervisningen foregår på små hold i alt to gange i starten af forløbet.
 • 8 ugers holdtræning 2 gange om ugen med vejledning af en fysioterapeut.
 • Individuel afsluttende status hvor du bl.a. får hjælp til at planlægge din fremtidige træning.

Træningen foregår på små hold og består af:

 • Opvarmning f.eks. på motionscykel.
 • Træning efter eget program med  fokus  på styrke i benenes muskler, balance, stabilitet og funktionelle øvelser.
 • Afslutning med gangøvelser og udspænding.
 • Jette Boysen er en erfaren fysioterapeut hos Rødovre fysioterapi og sundhedshus

  Jette Boysen
  Fysioterapeut

Det sker i huset

18. september 2023

94 års fødselsdag

I sidste uge fejrede vi Bente, som netop er blevet 94 år! Bente elsker at sjippe og var ikke tilfreds med det sjippetov vi havde på klinikken, derfor havde vi i anledning af hendes fødselsdag, selvfølgelig sørget for et nyt. Vi er stolte af Bente, hun sjipper derudad og er altid klar når vores fysioterapeut Ólöf udfordrer hende.

04. september 2023

Baby- og børnemotorikhold starter i denne uge

Vores baby- og børnemotorikhold starter også op i denne uge! Vi tilbyder Babymotorikhold i aldersgrupperne 2-5 mdr. og 5-10 mdr. Vi tilbyder også Børnemotorikhold i aldersgrupperne 1-2 år og 3-4 år. Vores fysioterapeuter Laura Mistet og Ólöf Inga Óladóttir glæder sig meget til at byde jer velkommen!

24. august 2023

Nyhed: Motorikland - fokus på gravide, babyer, børn & unge

Vi er stolte over at kunne præsentere vores nyeste tiltag; Motorikland. Her har vi samlet vores ekspertise i form af specialiserede fysioterapeuter med særligt fokus på skræddersyet fysioterapi og træning til gravide, babyer og børn/unge for at fremme optimal udvikling og trivsel. Læs mere under menupunktet: Motorikland.

Få direkte besked om vores arrangementer

Vi arbejder hele tiden på at give vores patienter den bedst mulige behandling og viden.

Vi inviterer dig derfor indimellem til spændende foredrag og til arrangementer, hvor du kan blive klogere på din sundhed – fysisk såvel som psykisk. Tilmeld dig her - så bliver du den første, der får besked om vores arrangementer.


Rødovre Fysioterapi
& Sundhedshus

Rødovrevej 251
2610 Rødovre

Find vej på kort

Telefon 36 41 43 19
info@rodovrefys.dk