GLA:D træning for alle med slidgigt i Hovedstaden og omegn ved Rødovre fysioterapi og sundhedshus

GLA:D Hofte/Knæ

Godt Liv med Artrose i Danmark

GLA:D er et uddannelses- og træningsforløb særligt udviklet for mennesker der  har symptomer på artrose/slidgigt i hofter og/eller knæ. Det bygger bl.a. på den nyeste forskning på området og på tilbagemeldinger fra tidligere deltagere og har vist sig effektiv til at mindske smerterne og øge funktionsniveauet hos deltagerne.

Det bærende princip i GLA:D® er hjælp-til-selvhjælp. Målet er, at du efter et GLA:D® forløb har færre smerter og bedre funktion, og at du bedre forstår dine smerter og hvad du selv kan gøre for at have en bedre hverdag.”

For dig der har/Du har måske smerter ved belastninger som at rejse sig fra stolen, gå på trapper, dyrke motion eller bare gå en tur. Måske har du stivhed i hofter eller knæ der begrænser dig i daglige funktioner (som fx tage sokker på eller komme ud og ind af bilen). Du kan deltage på GLA:D hold selvom du ikke har fået taget et røntgenbillede./Det er IKKE en froudsætning for at starte på GLA:D træning at du har fået taget et røntgenbillede.

For dig der gerne vil lære at træne hensigtsmæssigt og lære at tackle smerterne ved træning og fysisk aktivitet og i daglige gøremål.

For dig der vil være stærkere og blive i stand til igen at gøre nogle af de ting du er glad for.

GLA:D forløbet består af:

 • Undersøgelse og udarbejdelse af et personligt træningsprogram tilpasset dit/den enkelte deltagers niveau, smerter, alder mm.
 • Patientuddannelse/teoriforedrag der giver dig viden om artrose, træning og smertehåndtering. Undervisningen foregår på små hold i alt to gange i starten af forløbet.
 • 8 ugers holdtræning 2 gange om ugen med vejledning af en fysioterapeut.
 • Individuel afsluttende status hvor du bl.a. får hjælp til at planlægge din fremtidige træning.

Træningen foregår på små hold og består af:

 • Opvarmning f.eks. på motionscykel.
 • Træning efter eget program med  fokus  på styrke i benenes muskler, balance, stabilitet og funktionelle øvelser.
 • Afslutning med gangøvelser og udspænding.
 • Jette Boysen er en erfaren fysioterapeut hos Rødovre fysioterapi og sundhedshus

  Jette Boysen
  Fysioterapeut

Hold dig opdateret

09. marts 2023

Temaaften - Guide til færre smerter

Kom til temaaften d. 15/3 og bliv klogere på smerter! Arrangementet er for dig, som gerne vil blive bedre til at forstå hvad smerte er, og samtidig blive klogere på, hvad du selv kan gøre ved dine smerter.

Læs mere

28. februar 2023

Samarbejde med Avarta fortsætter i 2023

Rødovre Fysioterapi og Sundhedshus og Boldklubben Avarta fortsætter det professionelle samarbejde i 2023. Samarbejdet består af behandling og genoptræning af spillerne i Avarta Vi glæder os til samarbejdet, og vil gøre vores ypperste for at skabe gode rammer for en stærk sæson for klubben!

01. februar 2023

15 års jubilæum

I dag er det 15 år siden, at Lasse overtog Rødovre Fysioterapi og Sundhedshus. Det fejrer vi med kaffe og kage til alle. Der er sket rigtig meget på de 15 år, for os der kender Lasse ved jo, at han aldrig sidder stille – han er altid fuld af ideer og ønsker til udvikling til glæde for husets medarbejdere, patienter og brugere.

Få direkte besked om vores arrangementer

Vi arbejder hele tiden på at give vores patienter den bedst mulige behandling og viden.

Vi inviterer dig derfor indimellem til spændende foredrag og til arrangementer, hvor du kan blive klogere på din sundhed – fysisk såvel som psykisk. Tilmeld dig her - så bliver du den første, der får besked om vores arrangementer.


Rødovre Fysioterapi
& Sundhedshus

Rødovrevej 251
2610 Rødovre

Find vej på kort

Telefon 36 41 43 19
info@rodovrefys.dk