Akupunktur er behandling med nåle efter ældgamle kiniske forskrifter - prøv det hos Rødovre Fysioterapi & Sundhedshus, vi dækker hele København.
Behandling / Akupunktur

Akupunktur

Det overordnede formål med akupunktur er at styrke kroppen, til selv at reparere hvad der er nødvendigt, og hvor det er nødvendigt

Moderne eller medicinsk akupunktur bygger på opdateret viden om patologi og neurofysiologi, og for autoriserede fysioterapeuter en velkendt medicinsk diagnostik. Behandling med akupunktur kan enten være en selvstændig behandling eller som en del af den fysioterapeutiske behandling.


Sådan foregår behandlingen

Behandlingen foregår ved, at der stikkes tynde nåle ind i hud og muskler, som stimulerer nervesystemet. Denne stimulering medfører smertelindring, øget blødgennemstrømning og afspænding af musklerne. 

Under behandlingen, som ikke bør gøre ondt, kan du eksempelvis mærke en ”varme”, ”prikken” eller en let ”sovende” fornemmelse som stråler ud fra de steder, hvor nålene sidder.

Normalt indsættes 4-6 nåle i symptomområdet og 2 nåle i hænder eller fødder. Nålene sidder i op til ca. 20 minutter og der behandles 1-2 gange om ugen. Efter ca. 3-5 behandlinger – eller efter ca. 3 uger vurderes det, om akupunkturen har haft effekt. Der vurderes i det enkelte tilfælde, hvordan der yderligere kan behandles for at opnå de bedste resultater.


Hvordan virker akupunktur?

En af de første reaktioner på en virksom behandling er ofte en bedre nattesøvn, og herefter reduktion af smerter. Du kan sandsynligvis bedre udføre de aktiviteter, som du tidligere havde problemer med. Denne reaktion sker på baggrund af, at nålene stimulerer kroppens egne smertedæmpende og regenererende processer. Flere studier om kroniske smertetilstande viser, at 5-10 akupunkturbehandlinger kan have positive effekter i op til 6 måneder.


Er der bivirkninger?

Der kan være bivirkninger ved behandling med akupunktur, og halvdelen af alle patienter vil føle træthed umiddelbart efter behandlingen. Symptomer eller smerter kan kortvarigt forstærkes, men disse er ofte forbigående og forsvinder sædvanligvis inden for det første døgn. Herudover kan der opstå mindre blødninger og hævelser, hvor nålen har siddet.

Ved inkompetent anvendelse af akupunktur kan der i sjældne tilfælde ske uheld med infektion eller perforering af de indre organer. 


Særlige forholdsregler

Din fysioterapeut vil spørge om relevante informationer inden behandlingen startes. Fysioterapeuten vil eksempelvis gerne vide om du er gravid, får blodfortyndende medicin eller om du har en kronisk medicinsk sygdom, som du får medicin for. Din fysioterapeut følger sundhedsstyrelsens hygiejneregler og anvender kun sterile éngangsnåle.


Hvorfor vælger en fysioterapeut, at du skal have akupunktur?

For at opnå det bedste resultat med akupunktur, er det vigtigt at akupunktur kun anvendes ved veldiagnosticerede tilstande. Fysioterapeuter har en sundhedsfaglig uddannelse på 3½ år inden de går i gang med at lære akupunktur. Fysioterapeuten kan derfor vurdere, om akupunktur er en relevant behandling for dig. Fysioterapeuten er samtidig uddannet til at hjælpe dig med den bedste kombination af vejledning, behandling og træning.

Din fysioterapeut er uddannet i akupunktur og er medlem af ”Danske Fysioterapeuters Faggruppe for Akupunktur og Smerte”.

Har du yderligere spørgsmål vedrørende akupunktur, så tag fat i din fysioterapeut eller spørg på klinikken.

Hold dig opdateret

09. marts 2023

Temaaften - Guide til færre smerter

Kom til temaaften d. 15/3 og bliv klogere på smerter! Arrangementet er for dig, som gerne vil blive bedre til at forstå hvad smerte er, og samtidig blive klogere på, hvad du selv kan gøre ved dine smerter.

Læs mere

28. februar 2023

Samarbejde med Avarta fortsætter i 2023

Rødovre Fysioterapi og Sundhedshus og Boldklubben Avarta fortsætter det professionelle samarbejde i 2023. Samarbejdet består af behandling og genoptræning af spillerne i Avarta Vi glæder os til samarbejdet, og vil gøre vores ypperste for at skabe gode rammer for en stærk sæson for klubben!

01. februar 2023

15 års jubilæum

I dag er det 15 år siden, at Lasse overtog Rødovre Fysioterapi og Sundhedshus. Det fejrer vi med kaffe og kage til alle. Der er sket rigtig meget på de 15 år, for os der kender Lasse ved jo, at han aldrig sidder stille – han er altid fuld af ideer og ønsker til udvikling til glæde for husets medarbejdere, patienter og brugere.

Få direkte besked om vores arrangementer

Vi arbejder hele tiden på at give vores patienter den bedst mulige behandling og viden.

Vi inviterer dig derfor indimellem til spændende foredrag og til arrangementer, hvor du kan blive klogere på din sundhed – fysisk såvel som psykisk. Tilmeld dig her - så bliver du den første, der får besked om vores arrangementer.


Rødovre Fysioterapi
& Sundhedshus

Rødovrevej 251
2610 Rødovre

Find vej på kort

Telefon 36 41 43 19
info@rodovrefys.dk