Kvindeproblematikker

Mange kvinder døjer med bækken- og underlivsgener, der effektivt og sikkert kan behandles ved en kombination af Osteopati og Fysioterapi.

Tilstandene kan opstå efter operation, i forbindelse med graviditet, fødsel eller andre skader. Derudover er der også, alle de gener som umiddelbart ikke er forårsaget af noget, men der opleves gener. De oplevede gener kan skyldes spændinger i bækkenbundsmuskulaturen, bindevæv i underlivet eller nedsat muskelstyrke i bækkenbunden. Disse tilstande kan effektivt og sikkert behandles ved en kombination af Osteopati og Fysioterapi.

Eksempler på forskellige bækken-/underlivsgener

  • Menstruationssmerter
  • Smerter grundet endomitriose
  • Smertetilstande i lænden, bækkenet eller hofteregion
  • Inkontinens – svært ved at holde på urin eller afføring
  • Smerter i underlivet f.eks. i forbindelse med samleje eller berøring
  • Før- og/ eller efterfødsel smerter
  • Cirkulationsproblemer i benene – hævede eller kolde ben
  • Udstrålende smerter i balle, lyske eller ben
  • Over- og underspænding af bækkenets muskulatur

Formålet med behandling

At forbedre funktionsniveauet, reducere smerter og skabe balance muskulært og hormonelt. 

Hvad kan du forvente? 
Ved første konsultation stilles du en række spørgsmål om din problematik og generelt om dit helbred og din krop. Dernæst foretages en osteopatisk undersøgelse, hvor der tages udgangspunkt i hele kroppen ift. spændinger og bevægelighed. Dernæst undersøges der specifikt for den pågældende problematik, hvilket kan inkludere en gynækologisk undersøgelse. Ved en gynækologisk undersøgelse vurderes hvordan din bækkenbund arbejder ift. muskelstyrke og stramhed i bindevævet. 

I den videre behandling ses kroppen som en helhed. Derigennem er det nødvendigt at genoprette den optimale balance i kroppen for derigennem at skabe de bedste forhold for dit underliv. F.eks. kan oppustethed medvirke til svag bækkenbund, da der opstår et stort tryk på denne. Eller holdningskorrektion kan være relevant for at musklerne arbejder i deres naturlige længde.

Behandlingen kan bestå af både eksterne og interne manuelle teknikker såfremt den enkelte samtykker til dette. Et samarbejde med gynækolog kan være relevant for at skabe det mest optimale forløb. 

Hold dig opdateret

09. marts 2023

Temaaften - Guide til færre smerter

Kom til temaaften d. 15/3 og bliv klogere på smerter! Arrangementet er for dig, som gerne vil blive bedre til at forstå hvad smerte er, og samtidig blive klogere på, hvad du selv kan gøre ved dine smerter.

Læs mere

28. februar 2023

Samarbejde med Avarta fortsætter i 2023

Rødovre Fysioterapi og Sundhedshus og Boldklubben Avarta fortsætter det professionelle samarbejde i 2023. Samarbejdet består af behandling og genoptræning af spillerne i Avarta Vi glæder os til samarbejdet, og vil gøre vores ypperste for at skabe gode rammer for en stærk sæson for klubben!

01. februar 2023

15 års jubilæum

I dag er det 15 år siden, at Lasse overtog Rødovre Fysioterapi og Sundhedshus. Det fejrer vi med kaffe og kage til alle. Der er sket rigtig meget på de 15 år, for os der kender Lasse ved jo, at han aldrig sidder stille – han er altid fuld af ideer og ønsker til udvikling til glæde for husets medarbejdere, patienter og brugere.

Få direkte besked om vores arrangementer

Vi arbejder hele tiden på at give vores patienter den bedst mulige behandling og viden.

Vi inviterer dig derfor indimellem til spændende foredrag og til arrangementer, hvor du kan blive klogere på din sundhed – fysisk såvel som psykisk. Tilmeld dig her - så bliver du den første, der får besked om vores arrangementer.


Rødovre Fysioterapi
& Sundhedshus

Rødovrevej 251
2610 Rødovre

Find vej på kort

Telefon 36 41 43 19
info@rodovrefys.dk