Osteopati og COVID-19 senfølger

Ved en osteopatisk behandling af COVID-19 senfølgerer er der fokus på de fysiske senfølger såsom: Åndenød, Muskelsmerter, Brystsmerter og Smerter i arme og ben.

En lille gruppe på 5-10 procent af dem som bliver smittet med coronavirus (COVID-19), forventes at opleve senfølger. Senfølgerne blandt de 5-10 procent er meget forskellige.

Nogle senfølger har kendte årsager, mens man fortsat ikke kender årsagen til andre. Derudover er nogle af senfølgerne nemme at identificere, mens andre er mere diffuse. Endelig er der stor variation i sværhedsgraden af senfølgerne. Senfølger opstår både hos personer, der har haft et mildt sygdomsforløb, og hos dem, som har haft et alvorligt forløb med coronavirus med indlæggelse og eventuelt intensiv behandling. Senfølger ses hos både unge og gamle samt hos både personer med kroniske sygdomme og personer, som ikke fejlede noget, da de fik COVID-19.

Der eksisterer ikke en officiel definition på senfølger efter COVID-19, hverken i Danmark eller internationalt, som kan anvendes i forhold til at afgøre, hvornår der er tale om senfølger. Dog betragtes senfølger efter COVID-19 på baggrund af den nuværende viden, som fysiske og psykiske, herunder kognitive helbredsproblemer, der opstår under den primære infektion, eller i tiden umiddelbart efter, at den akutte virusinfektion er overstået, og som er relateret til behandlingen af eller infektionen med ny coronavirus, og som er vedvarende i minimum 6 uger i forlængelse af den akutte sygdom.

Osteopatisk behandling til personer med COVID-19 senfølger

Da COVID-19 stadig er en meget ny virus er der fortsat meget vi ikke ved. Dog bliver det mere og mere tydeligt at sygdommen kan skade kroppen på mange forskellige måder. Ved en osteopatisk behandling er der fokus på de fysiske senfølger såsom:

  • Åndenød
  • Muskelsmerter
  • Brystsmerter
  • Smerter i arme og ben

Da der er stor forskel på hvordan senfølgerne viser sig, vil du ved den første konsultation blive undersøgt grundigt og din krops historik klarlægges. Ud fra dette vil der blive lagt en plan for det videre forløb som ud over den manuelle behandling også kan bestå af instruktion i relevante øvelser som f.eks. åndedrætsøvelser, udholdenhedstræning, strækøvelser m.m. med fokus på de udfordringer du har.

Selve behandlingsforløbet kan være komplekst grundet de mangeartede symptomer man kan have efter en COVID-19 infektion. Derfor er det vigtigt at din behandlingsplan bliver skræddersyet til dig.

Hold dig opdateret

09. marts 2023

Temaaften - Guide til færre smerter

Kom til temaaften d. 15/3 og bliv klogere på smerter! Arrangementet er for dig, som gerne vil blive bedre til at forstå hvad smerte er, og samtidig blive klogere på, hvad du selv kan gøre ved dine smerter.

Læs mere

28. februar 2023

Samarbejde med Avarta fortsætter i 2023

Rødovre Fysioterapi og Sundhedshus og Boldklubben Avarta fortsætter det professionelle samarbejde i 2023. Samarbejdet består af behandling og genoptræning af spillerne i Avarta Vi glæder os til samarbejdet, og vil gøre vores ypperste for at skabe gode rammer for en stærk sæson for klubben!

01. februar 2023

15 års jubilæum

I dag er det 15 år siden, at Lasse overtog Rødovre Fysioterapi og Sundhedshus. Det fejrer vi med kaffe og kage til alle. Der er sket rigtig meget på de 15 år, for os der kender Lasse ved jo, at han aldrig sidder stille – han er altid fuld af ideer og ønsker til udvikling til glæde for husets medarbejdere, patienter og brugere.

Få direkte besked om vores arrangementer

Vi arbejder hele tiden på at give vores patienter den bedst mulige behandling og viden.

Vi inviterer dig derfor indimellem til spændende foredrag og til arrangementer, hvor du kan blive klogere på din sundhed – fysisk såvel som psykisk. Tilmeld dig her - så bliver du den første, der får besked om vores arrangementer.


Rødovre Fysioterapi
& Sundhedshus

Rødovrevej 251
2610 Rødovre

Find vej på kort

Telefon 36 41 43 19
info@rodovrefys.dk