Senfølger efter kræft forløb

Tusindvis af danskere lever med senfølger efter kræft. Senfølger er helbredsproblemer, der opstår som følge af sygdom og/ eller kræftbehandlingen, og kan påvirke personens liv fysisk, psykisk eller socialt.

Senfølger kan opstå under behandling eller måneder til år efter behandlingen er afsluttet. Osteopati kan være relevant ved de fysiske senfølger efter strålebehandling, som kan medføre nedsat mobilitet/ cirkulation i det pågældende væv og de kirurgiske indgreb som medfører arvævsdannelse i større eller mindre grad.

Følgevirkninger efter indgreb kan være:

 • Smerter
 • Nedsat mobilitet over led
 • Nedsat cirkulation i vævet hvilket med det samme eller på sigt kan medføre lymfødem.

Eksempler på kræftformer hvor Osteopati kan være relevant ved fysiske senfølger

Brystkræft, hvor der efterfølgende opleves:

 • Smerter
 • Nedsat bevægelighed i skulder og arm
 • Lymfødem i form af hævelse grundet væskeansamling, som kan være forårsaget af operation og/ eller fjernelse af lymfeknuder og/ eller strålebehandling.

Kræft i bækkenorganerne, hvor der efterfølgende opleves:

 • Smerter
 • Inkontinens
 • Seksuelle problemer
 • Forstoppelse
 • Diarré.

Osteopatisk behandling af senfølger

Efter et kræftforløb vil der være varige vævsskader som vil være ændret for altid. Dog kan der arbejdes med vævet for derigennem at optimere dets mobilitet og cirkulation bedst muligt for derigennem at nedsætte smerter, øge mobilitet over led og begrænse evt. lymfødem.

Formålet ved osteopatisk behandling til senfølger efter kræft
Formålet med osteopatisk behandling, til denne gruppe, er at optimere mobiliteten i vævet, som har været udsat for kirurgisk indgreb og/ eller strålebehandling med arvæv til følge samt at øge cirkulationen i vævet. Dette er for at genskabe så normale tilstande i kroppen som muligt og derigennem at skabe bedst mulig balance i bevægeapparatet, nervesystemet og organsystemet.

Osteopatisk behandling for senfølger efter kræft - hvad kan du forvente?
Alt efter hvilke senfølger der er tale om, vil vores osteopat gøre brug af forskellige manuelle teknikker. Udover den manuelle osteopatiske behandling kan vores Osteopat ved ødemer også tilbyde lymfødem behandling, da hun er uddannet lymfødem terapeut. Derudover er hun bekendt med Kirsten Tørsleffs behandlingstilgang og øvelsesprogram for brystopererede, da hun har fulgt hendes kurser.

Selve behandlingsforløbet opbygges ens og forløber således:

1. Konsultation

 • Grundig gennemgang af din fysisk historik – hvad har kroppen gennemlevet og nuværende tilstand
 • Grundig undersøgelse
 • Behandling ud fra fund
 • Ud fra fund lægges en behandlingsplan for det videre forløb.

2. konsultation og fremadrettet

 • Der spørges altid ind til hvordan det er gået siden sidst
 • Hvor er vi nu ift. sidst
 • Behandling af problemstilling.

Efter 3. eller 4. konsultation

Evalueres forløbet og forventninger afstemmes. Er der behov for videre behandling, hvordan opleves hverdagen fra start til nu, hvilke fund er der på nuværende tidspunkt.

Hold dig opdateret

09. marts 2023

Temaaften - Guide til færre smerter

Kom til temaaften d. 15/3 og bliv klogere på smerter! Arrangementet er for dig, som gerne vil blive bedre til at forstå hvad smerte er, og samtidig blive klogere på, hvad du selv kan gøre ved dine smerter.

Læs mere

28. februar 2023

Samarbejde med Avarta fortsætter i 2023

Rødovre Fysioterapi og Sundhedshus og Boldklubben Avarta fortsætter det professionelle samarbejde i 2023. Samarbejdet består af behandling og genoptræning af spillerne i Avarta Vi glæder os til samarbejdet, og vil gøre vores ypperste for at skabe gode rammer for en stærk sæson for klubben!

01. februar 2023

15 års jubilæum

I dag er det 15 år siden, at Lasse overtog Rødovre Fysioterapi og Sundhedshus. Det fejrer vi med kaffe og kage til alle. Der er sket rigtig meget på de 15 år, for os der kender Lasse ved jo, at han aldrig sidder stille – han er altid fuld af ideer og ønsker til udvikling til glæde for husets medarbejdere, patienter og brugere.

Få direkte besked om vores arrangementer

Vi arbejder hele tiden på at give vores patienter den bedst mulige behandling og viden.

Vi inviterer dig derfor indimellem til spændende foredrag og til arrangementer, hvor du kan blive klogere på din sundhed – fysisk såvel som psykisk. Tilmeld dig her - så bliver du den første, der får besked om vores arrangementer.


Rødovre Fysioterapi
& Sundhedshus

Rødovrevej 251
2610 Rødovre

Find vej på kort

Telefon 36 41 43 19
info@rodovrefys.dk