Graviditet- og efterfødselsgener

Osteopati er en effektiv og sikker behandlingsform ved graviditets- og efterfødselsgener.

Gennem graviditeten gennemgår kroppen en rækken forandringer:

 • Fysisk ændres tyngdepunktet i kroppen i samråd med den voksende mave, hvilket ændrer rygsøjlens kurver og dermed kroppens holdning. Dette betyder at den mekaniske belastning på led, muskler, ledbånd og bindevæv ændres og øges, hvilket den gravide ofte mærker i lænd og bækken.
 • Fysiologisk opstår der stigende blodmængde, ændringer i lungefunktionen og blodtryk.
 • Hormonelt påvirkes kroppen under graviditeten og i forbindelse med amning, hvilket gør ledbåndene mere smidige for at gøre kroppen klar til den forestående fødsel.

Alle disse ændringer samt fødslen er en stor belastning for den kvindelige krop, hvilket kan medføre gener og smerter. Osteopati og Fysioterapi er en effektiv og sikker behandlingsform ved graviditets- og efterfødselsgener.

I visse tilfælde kan behandlingen under graviditeten holde generne i arve og du hjælpes gennem graviditeten. Efter fødslen kan generne forsvinde af sig selv eller de kan forløses ved behandling. Dette afhænger af problematikken.

Du kan også have gennemgået en problemfri graviditet men oplever gener efter fødsel.

Eksempler og graviditets- og efterfødselsgener

 • Bækkenrelaterede gener
 • Lændesmerter
 • Hofte- og lyskegener
 • Rectus diastase
 • Smerter i øvre ryg
 • Nakkegener
 • Smerter i skuldre, arme og håndled
 • Hovedpine

Formålet med behandling

At forbedre funktionsniveauet, reducere gener/ smerter og skabe kropslig balance.

Hvad kan du forvente
Ved første konsultation stilles du en række spørgsmål om din problematik og generelt om dit helbred og din krop. Dernæst foretages en osteopatisk undersøgelse, hvor der tages udgangspunkt i hele kroppen ift. spændinger og bevægelighed. Dernæst undersøges der specifikt for den pågældende problematik. Ud fra fund udarbejdes en behandlingsplan og derinstrueres i relevante øvelser.

Hold dig opdateret

09. marts 2023

Temaaften - Guide til færre smerter

Kom til temaaften d. 15/3 og bliv klogere på smerter! Arrangementet er for dig, som gerne vil blive bedre til at forstå hvad smerte er, og samtidig blive klogere på, hvad du selv kan gøre ved dine smerter.

Læs mere

28. februar 2023

Samarbejde med Avarta fortsætter i 2023

Rødovre Fysioterapi og Sundhedshus og Boldklubben Avarta fortsætter det professionelle samarbejde i 2023. Samarbejdet består af behandling og genoptræning af spillerne i Avarta Vi glæder os til samarbejdet, og vil gøre vores ypperste for at skabe gode rammer for en stærk sæson for klubben!

01. februar 2023

15 års jubilæum

I dag er det 15 år siden, at Lasse overtog Rødovre Fysioterapi og Sundhedshus. Det fejrer vi med kaffe og kage til alle. Der er sket rigtig meget på de 15 år, for os der kender Lasse ved jo, at han aldrig sidder stille – han er altid fuld af ideer og ønsker til udvikling til glæde for husets medarbejdere, patienter og brugere.

Få direkte besked om vores arrangementer

Vi arbejder hele tiden på at give vores patienter den bedst mulige behandling og viden.

Vi inviterer dig derfor indimellem til spændende foredrag og til arrangementer, hvor du kan blive klogere på din sundhed – fysisk såvel som psykisk. Tilmeld dig her - så bliver du den første, der får besked om vores arrangementer.


Rødovre Fysioterapi
& Sundhedshus

Rødovrevej 251
2610 Rødovre

Find vej på kort

Telefon 36 41 43 19
info@rodovrefys.dk