Osteopatisk behandling af spændingshovedpine

Tilbagevendende hovedpine kan opleves invaliderende for den enkelte, ofte medvirkende til et stort indtag af smertestillende medicin og reduceret livskvalitet.

Omkring 15% af den danske befolkning har haft migræne mens mere end 80% af befolkningen har haft spændingshovedpine inden for det seneste år. Mange oplever både at have migræne og spændingshovedpine. Hovedpine er ikke kun forbeholdt voksne da forekomsten af oplevet hovedpine blandt børn og unge under 20 år er omkring 58%.

Hvordan opleves spændingshovedpine?

Hovedpinen er oftest udløst af spændinger i nakkemusklerne eller skuldrene. Smerten opstår som regel i nakken og breder sig frem til panden, hvor hovedpinen tit opleves mest intens.

Årsager til spændingshovedpine

Spændingshovedpine er et symptom på noget dysfunktionelt, hvilket kan være forårsaget af mange ting:

 • Dysfunktion i kroppens ”kæder” efter et fysisk traume, operation, dysfunktionel åndedræt, fødevareallergi, muskulære spændinger, dårlig blodgennemstrømning, irritation af nerver mv.
 • Bære på børn/ amning
 • Bidefunktion/ skæren tænder
 • Nedsat syn
 • Nedsat hørelse
 • Stress
 • Spisevaner
 • Søvnvaner
 • Hormonelt ift. cyklus
 • Hovedpinemedicin
 • Miljø og omgivelser.

Osteopatisk behandling af hovedpine

Den osteopatiske behandling starter med en grundig gennemgang af kroppens historik samt nuværende livssituation for derigennem at spore sig ind på hvilken belastning kroppen udsættes for. Herefter udføres en undersøgelse af hele kroppen for derigennem af finde den evt. fysiske årsag til den tilbagevende hovedpine.

Den efterfølgende behandling er individuelt afhængig af årsagen til den enkeltes hovedpine.

Behandlingsteknikkerne består blandt andet af mobilisering, manipulation og stræk for derigennem at opnå bedst mulig blodgennemstrømning og mobilitet i vævet.

Hvad kan du forvente af behandlingen?

Den første konsultation går oftest med at få klarlagt kroppens historik og en grundig undersøgelse for derigennem at finde årsag. Ud fra dette beskrives målet for behandlingen samt en plan for denne. Efter anden konsultation kan du opleve en ændring af din hovedpine. Det kan være at du kun har brug for få konsultationer. Efter fjerde og femte konsultation evalueres forløbet.

I begyndelsen kan behandlingen først og fremmest reducere antallet samt intensiteten af de oplevede hovedpineanfald. Ved valg af et længere osteopatisk behandlingsforløb, hvor årsagen til hovedpinen behandles, kan du opleve at blive fri for din hovedpine.

Hold dig opdateret

guide til håndtering af smerter - tema aften med 2 fysioteraputer - Rødovre fysioterapi og sundhedshus

19. maj 2022

Temaaften - guide til færre smerter

Kom til gratis temaaften omkring smerter - torsdag d. 19 maj fra kl. 17-20 ved vores fysioterapeuter Liat og Rasmus.

Læs mere

08. april 2022

Ny diætist i huset

Vi kan nu med glæde byde velkommen til klinisk diætist Camilla Lintrup.

Læs mere
Køb et gavekort til massage hos R'dovre fysioterapi & sundhedshus

02. marts 2022

Køb et gavekort til massage

Glæd én du holder af!

Læs mere

Få direkte besked om vores arrangementer

Vi arbejder hele tiden på at give vores patienter den bedst mulige behandling og viden.

Vi inviterer dig derfor indimellem til spændende foredrag og til arrangementer, hvor du kan blive klogere på din sundhed – fysisk såvel som psykisk. Tilmeld dig her - så bliver du den første, der får besked om vores arrangementer.


Rødovre Fysioterapi
& Sundhedshus

Rødovrevej 251
2610 Rødovre

Find vej på kort

Telefon 36 41 43 19
info@rodovrefys.dk